Friday, August 19, 2011

What you can do when you are sad.

Guyssssss!!!

......

......

......

Ade sesape yang tengah sedih macam emoticon kat bawah nih?


ATAU

macam orang yang tutup muke pakai paper bag popcorn neh?

*habis paper bag popcorn nih dikejekannyee! agagaga*

haishhhh.. jangan la besedey kawan2.. tak best la besedey2 ceni..*isk..isk..tgk! I pon da sedey bile tengok u guys sedey tauuu* Tapi untuk kawan2 yang still nak bersedey jugak. Tapeee... Mungkin anda ade sebab sendiri untuk bersedey. Tape la. I takkan pakse2 u guys untuk stop bersedey sampai tahap lempang-lempang ceni "PANG!" "PANG!" hahaha. A big no no no! I tak seganas itu k. ;)
So here, ape yang I dapat bantu adelah I will help you by giving one list of idea on "What you can do when you are sad". Heeeeeeee.. Maybe by doing the ideas inside the list, you will become more calm and less sad. The most important benefit of doing this tips is percentage of you to become CRAZY will drop instantaneously! HAHA. jokinggg~.

What You Can Do When You Are Sad

1. Wear a big sweater *awak akan rase mcm dipeluk oleh org yg awak sayang ♥*
2. Minum Teh
3. Bersih-bersihkan bilik *agak2 stress lagi, bersihkn bilik I plak!! hihi*
4. Go on a walk
5. Buat Paper Cranes
6. Carik resepi-resepi best utk dibuat ketika dah tak sedey. ;p
7. Menonton animee
8. Bebace surat khabar *cem bapak2 tuu!*
9. Membaking Apple Pie with friend
10. Fikirkan tentang kecantikan angkasa lepasss
11. Lukiskan perasaan sedih anda!
12. Go to a cafe *kite minummm duluuuu. ;)*
13. Tidur dalam longgokan selimut! *make sure jgn smpi lemas babe! t I kene saman sbb bg tips gile! haha*
14. Mintak seseorang untuk hug korang. Make sure MUHRIM pls!
15. Menangis :'( *baek luahkan rase sedih dari tahan kan?*
16. Petik bunge-bunge *don't take ur mom's faveret flower oke. t u alls lagi kene marahhh. =p*
17. Sit with sumone u comfort with :)

Nahhh..itulah dye tips2 bagi kawan yang sedang sedey. Try la k buat salah satu care kat atas nih. Insyaallah dengan izinNYA, kesedihan u all akan berkurang! Tapikannnn. kalau bolee, I tanak kawan2 I sedey2.. tamo sedey2 ehhhh! Give me one BIG SMILE plsss!! =) Mwaahxx! Mwaahhxxx!!

1 comment:

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..