Tuesday, November 15, 2011

Buah Hati Tercinta dan Kawan-kawan Tersayang.

setelah sekian lameeee...... Ein back in action! "hoyeahh!" HAHA. Busy la korangg. sesory sesangattt eh eh eh. ;). eh, tetibe je aku nih. lupe nak bagi salam. "Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh readersssssss!" hihihihi. Sory tadi lupe bagi salam sebab overexcited nk beceriteeee. heee. Nak tau tak ape ceritenyee. ceritenye.....SAYA SAYANG BUAH HATI SAYA DAN KAWAN-KAWAN SAYAAAAA!!!!!. *jerit nak semua oran tahuuu!* kekekke.

The reason why i sayang dorang semua, sebab mereka telah membuat sesuatu yang sangat saya tak expect, sangat tak boleh dilupekan, sangat saya hargai, sangat saya sukai, sangat saya terharuiiii *ade ke perkataan teharui? ;p* Tau tak dorang buat ape sebenarnya..dorang buat suprise party untuk saye sempena my 22nd Birthdayyyyy!!! Weeeee.............Heppppy Gileeee dohhhh! Nak tau cemane heppi nye saye. Nahhhhh!!! Tengok gambar beketul-ketul kat bawah nih.! hihihi



Hee..."puhhh..puhh!" *tgk budak kiri saye tu excited jugak! haha*



Upacara memotong kek bersama buah hati saye! *da macam potong wedding cake da wei!*
HAHAHA


Right after potong kek nih kannn...me still tak percaye sangat-sangat dengan semua bende yang ade depan mate nih. Cubaan kelip mate banyak kali kot! Just for making sure that, i am not dreaming. hihihih. Lepas potong kek tuh, pandang kiri kanan. Ya Allah! Ramainye kawan-kawan yang adeeee! Terharu sangat-sangat bile tengok satu-satu muke kawan-kawan weh! *hugsss* . Dua puluh orang kawan yang datang pada malam tuh adalah:

Eymo
, Faiz, Erin, Muaz, Effy, Popo, Rafa, Boy, Apis, Adrin, Fuzzie, Pokjak, Nyolet, Alex, Akid, Seth, Nik, Mayen, Abang, Kak zura

Thank you so much kawan. Im so heppy to have all of you in my life. Semoge persahabatan antara kita, takkan pernah putus oke? Muahh. Muahh!! ;)



Aksi sengal-sengal si birthday girl dan kekasih. ;p



Si Birthday Girl, Birthday Card and Birthday Present. =)

Untuk pengetahuan semua, inilah birthday card dan present dari en. buah hati saye! Heee. For those yang tak tau name manje saye yang buah hati saye panggil is "Syg Bie" *as u can see on the card! hakz* Bile mule-mule dapat due bende nih, sumpah excited gile nak bukak hadiah. Tapi tahan jeee tunggu sampai semua orang da habis makan and dah ready untuk sesi membuka hadiah! ahahah. When the time comes, saye pon bukak la hadiah yang bie bagi as first present. Sekali lagi saye tekejut, terharu, terkesima, tercekik dan segale TER, bile tengok hadiah yang bie saye bagi!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Ape ni bieeee! *terharuuuuuuu* Bie bagi saye hadiah yang tertera di gambar bawah ni tauuuuu!


Si Birthday Girl, Kekasih dan Birthday Present!
*tekejut

Heeeeeeee.. Inilah hadiah dari bie sayeee! Tak sangke sangat-sangat.....Thanks !! Kenape lah awak susah-susah buat semua ini untuk saye sayang..... I love you so muchh. T_T. ♥ *nangis terharu nih tau*


Si Birthday Girl, Kawan-kawan Tersayang dan Birthday Present

Inilah dia semua kawan-kawan saya yang hadir pade malam tuh. Thanks to all of youuu! Thanks for the present jugak!!!. For ur information people, kawan-kawan saye banyak sangat bagi hadiah kat saye. Saye tak penah dapat hadiah banyak-banyak macam nih tau!! HAHA. suke suke! ^_^

Antara hadiah yang saya dapat, kotak pencil smurf, coklat cadburry besar, tshirt, perfume and earings, topup rm30 *dorang suro gune untuk Blackbery Internet Services. bongok kan dorang! haha*, handbag Lacoste and sweater Nike. Betul kan banyak hadiah dorang bagi nih? Hihi. Apela korang..sebenarnye korang datang and ingat birthday aku pon da cukup bermakne buat aku tau. :) Btw, terima kasih for all the present tau! Saaayangg korang semua! ;)

My Very Special Thanks goes to someone Very Special in my life, Muhammad Fadzly Bin Md. Yadzir ♥. Thanks for the surprise party, with a surprise guess that you invited and also surprise presents from you. Really appreciate it sayang. I love u more than you noe dear. ♥. Hugs and Kisses for you....MMMMMWWAAAHHHHHXXXX!!!



Last pic with Kekasih dan sejambak bunge dari Kekasih.
Terharu! awwww~~
p/s: pssst! one more time! I ♥ u! ;)

Friday, August 19, 2011

What you can do when you are sad.

Guyssssss!!!

......

......

......

Ade sesape yang tengah sedih macam emoticon kat bawah nih?


ATAU

macam orang yang tutup muke pakai paper bag popcorn neh?

*habis paper bag popcorn nih dikejekannyee! agagaga*

haishhhh.. jangan la besedey kawan2.. tak best la besedey2 ceni..*isk..isk..tgk! I pon da sedey bile tengok u guys sedey tauuu* Tapi untuk kawan2 yang still nak bersedey jugak. Tapeee... Mungkin anda ade sebab sendiri untuk bersedey. Tape la. I takkan pakse2 u guys untuk stop bersedey sampai tahap lempang-lempang ceni "PANG!" "PANG!" hahaha. A big no no no! I tak seganas itu k. ;)
So here, ape yang I dapat bantu adelah I will help you by giving one list of idea on "What you can do when you are sad". Heeeeeeee.. Maybe by doing the ideas inside the list, you will become more calm and less sad. The most important benefit of doing this tips is percentage of you to become CRAZY will drop instantaneously! HAHA. jokinggg~.

What You Can Do When You Are Sad

1. Wear a big sweater *awak akan rase mcm dipeluk oleh org yg awak sayang ♥*
2. Minum Teh
3. Bersih-bersihkan bilik *agak2 stress lagi, bersihkn bilik I plak!! hihi*
4. Go on a walk
5. Buat Paper Cranes
6. Carik resepi-resepi best utk dibuat ketika dah tak sedey. ;p
7. Menonton animee
8. Bebace surat khabar *cem bapak2 tuu!*
9. Membaking Apple Pie with friend
10. Fikirkan tentang kecantikan angkasa lepasss
11. Lukiskan perasaan sedih anda!
12. Go to a cafe *kite minummm duluuuu. ;)*
13. Tidur dalam longgokan selimut! *make sure jgn smpi lemas babe! t I kene saman sbb bg tips gile! haha*
14. Mintak seseorang untuk hug korang. Make sure MUHRIM pls!
15. Menangis :'( *baek luahkan rase sedih dari tahan kan?*
16. Petik bunge-bunge *don't take ur mom's faveret flower oke. t u alls lagi kene marahhh. =p*
17. Sit with sumone u comfort with :)

Nahhh..itulah dye tips2 bagi kawan yang sedang sedey. Try la k buat salah satu care kat atas nih. Insyaallah dengan izinNYA, kesedihan u all akan berkurang! Tapikannnn. kalau bolee, I tanak kawan2 I sedey2.. tamo sedey2 ehhhh! Give me one BIG SMILE plsss!! =) Mwaahxx! Mwaahhxxx!!

Saturday, July 16, 2011

Si 'Cing' Kurang Kasih Sayang

Now, i present to you my UNofficial cat........Si 'CING'!!!!!!
*UNofficial means kucing yg tak malu selalu dtg nk makan je keje!*

video
*abaikan bunyi kucing buatan manusia tu k!*

hahaha. betol kan title kat atas nih. kurang kasih sayang! kesian dye. dok maen sorang2 je. kadang-kadang maen cak2 then lari laju2! skali pandang sbijik cem Tom dalam cte 'Tom and Jerry'!! omeyy angattt.. dulu ein memang tak minat sangat kucing. rase takot je sebab dulu penah kene cakar. *ouch! saket tau. :'(* tapi now, bile hari2 duk melayan telatah kucing ni. i start to fall in love with cat. *i love u CING!* gerammmmmm sangaat! kalau la dapat pecet perut, muke, pipi kauu wahai kucingg! eeeee!!!

Thursday, July 14, 2011

Mr. Popper's Penguin

Tengok poster kat atas nih! korang da tengok blom? kepade sesiape yang suke comel2 things neh hukumnye WAJIB ke atas kamu! *tade dalam Al-Quran eh* hihihi. I watched this muvee yesterday with Mr. Fadzly. At first, we dont know wut muvee we are going to watch. Sebab muvee yang ade kat tgv, mostly da tengok wei. *nilah akibat OVERmuvee sampai sume cte da tgk* haha. Antara 2 muvee yang belum tengok cume Mr. Popper's Penguin and Harry Potter je. At last, we both chose Mr. Popper's Penguin. Antara sebab-sebabnye kiteorang chose this muvee adalah :

1. Ramai orang cakap Harry Potter TAK BEST!
2. Telah di influence oleh status seorang kawan bername Mr. Bibob. Gambar di bawah menunjukkan status yang dibuat oleh Mr. Bibob.


*Special thanks to u Mr. Bibob!*

Gambar dibawah
ini pulak adalah antara babak-babak comel dimane Si Jim Carrey@Tom Popper sengal nih menari bersama penguin-penguinnyeee... comelllllllll sangat! Comel cem kite kan kan kan? *sambil kenyit-kenyit mate, senyum sampai telinge, tunduk macam nak rukuk* hahaha.


So, to anyone yang rase tak tahu nak tengok muvee ape, saye cadangkan anda tengok muvee ni yang berunsurkan komedi, santai, family, dan paling penting boleh mereleasekan segale jenis tension yang terperuk dalam kepale korang semua k! ENJOY THE MUVEE! <----gaye staff tgv! hakz!

Tuesday, July 12, 2011

ERROR! Page under construction.


CAUTION!
don't look at the butt! but look at the board below the butt!
:)

Saturday, January 15, 2011

Samsung S2 Portable External Hard Drives

tadaaaaa!!!! inilah dye my new hard diskkk. weee~
sangat pink en!! *suke suke* siap ade lub2 kt atas hardisk tuh.
ehehhe.
if u all nak tau, i beli hardisk nih murah je wehh!
jgn saket jantung plak tau!
RM189 for 500Gb.
murahhh kannnnn. ee.. da la comelll!
kepade sesiape yg nak beli harddisk, bli la same cem kite nih!
ade byk kaler tau. tgok bawah nih:
gaye amoi promoter ckp:
"sape ale minat striking2 munye kaler hoh, bole pilih pink atau bilu.
olang yang suke same soft2 munye kaler bole pilih itu putih hoh.
kalau suke gelap2 juga boley maa.. hitam, merah, coklat pon ale jual munye ley"
ekekekekkeke!
Selain dari designnye yang comel inih, hardisk nih ade warranty 3thn. Lagipon SAMSUNG en cem wellknown en..dats y la beli. incase pape tejadi bole sue samsung tros! ahahah. Lpas nih, sape nak mubee baru2 ke, bitau sye! sye naakk simpan dalam hardisk niiiiiiii..... weeeeeeee~



Sunday, January 9, 2011

Pregnant.

rasenye sume girls yang belum kahwin, excited nak pregnant but at the same time takot!!
cemane lah nti kan. nih i bru je pas tgk video nih.
baby gerak2 wehhh! bersenam kot dalam tuh! ;)
ehehe. u guys try la tgk! sure cem eager nak rase n rase scary jugak! ehehehe.